Imeldaziekenhuis start samenwerking met het Nationaal MS Centrum

Terug naar overzicht
Imelda Hospital starts collaboration with the National MS Centre

Imeldaziekenhuis start samenwerking met het Nationaal MS Centrum

Sinds februari 2015 beschikt het Nationaal Multiple Sclerose Centrum vzw (NMSC) over een nieuw zorgtraject, gedragen door het Transmuraal Multiple Sclerose Team (TMST). Centraal in dit traject staat de multidisciplinaire raadpleging, waar personen met MS of aanverwante aandoeningen terecht kunnen voor een evaluatie van hun medische, fysieke, psychologische en sociale noden.

 

Om de toegang tot het TMS-team zo laagdrempelig mogelijk te houden, sloot het NMSC de afgelopen maanden reeds een samenwerkingsakkoord met UZ Leuven, UZ Brussel en OLV Ziekenhuis Aalst. Sinds 21 oktober 2016 kunnen personen met MS of aanverwante aandoeningen ook terecht in het Imeldaziekenhuis Bonheiden voor een multidisciplinaire raadpleging door een samengesteld team – een neuroloog van het Imeldaziekenhuis en een revalidatiearts, verpleegkundige, diëtiste, sociaal assistent en kinesitherapeut van het NMSC.

 

Voor meer informatie kan u terecht bij de TMST-coördinator op het nummer 02/597 86 36 of TMST@mscenter.be

Raadpleeg ook zeker de website van het NMSC : www.mscenter.be of de website van Imeldaziekenhuis Bonheiden : www.imelda.be